El nombre de dones mortes per de violència de gènere ja ha arribat als 1.000 des que es comptabilitzen a Espanya, l'any 2003. La xifra es va assolir ahir, en confirmar-se l'assassinat d'una dona de 29 anys a Huelva. Amb ella ja són 29 víctimes durant 2019, 11 més que en el mateix període de l'any passat.

Tanmateix, en aquestes dades no hi són totes, sinó que hi ha moltes més víctimes com Diana Quer o Laura Luelmo que no es comptabilitzen. El govern espanyol tan sols considera mort per violència de gènere aquelles dones que moren en mans de les seves parelles o exparelles, però les víctimes van més enllà. Cada any hi ha molts assassinats per la dominació de l'home sobre les dones que l'Estat no reconeix.

Segons ha informat l'Institut de la Dona, la tendència ha anat a la baixa des de l'any 2003. Tanmateix, les xifres no deixen de ser preocupants. La pitjor dada en l'Estat es va donar l'any 2008, amb un total de 76 matances. L'any passat, la xifra va ser de 50.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat