1. Teixidó està enfadat perquè no va a les llistes de Madrid

La carta d'Antoni Fernàndez Teixidó anunciant que dimitia de tots els càrrecs orgànics a CDC, avançada per aquest diari, ja ha tingut resposta de CDC. Jordi Turull, cap de files dels convergents al Parlament i home del nucli dur de la formació, ha apuntat a El Nacional que "Teixidó ha plegat de la direcció com una emprenyada perquè no va a les llistes per Madrid". Tampoc descarten, des de l'actual direcció, que Teixidó no estigui fent algun moviment de cara el congrés de CDC.

2. Cimera CSQP-CUP

Aquest dijous a la tarda, el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot durà a terme una reunió amb la CUP. La intenció dels "confluents de l'esquerra" és buscar complicitats per a l'activitat parlamentària dirigida a impulsar "mesures socials" com és un ple extraordinari sobre mesures "d'emergència". CSQP busca acostaments cap la CUP, l'esquerra que està més de moda.

3. Piscines municipals i nudistes

Una de les idees del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona és que a les piscines municipals de la capital catalana s'hi pugui practicar el nudisme. Per això, a la comissió de ciutadania hi han portat aquesta resolució pel seu debat. Ho ha retratat Clara Blanchar:

 

4. Dos exportaveus, dos exconsellers

La història política regala certes casualitats. Aquest dimecres se'n va viure una: la trobada de dos exconsellers que també comparteixen títol d'exportaveus del Govern. L'exsocialista Joaquim Nadal i l'actual candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, han compartit tertúlia a l'Oracle de Catalunya Ràdio. Fair play entre tots dos fins al punt que han marxat en el mateix cotxe. Per cert, Homs ha apuntat que en campanya, com que cau en la prèvia de les Festes de Nadal potser es disfressarà de Pare Noel perquè de Tió "posaria massa fàcil als que es deleixen per fotre-li cops de garrot". Nadal i Homs escroten el periodista Xavi Freixas/QS  

5. La CUP prepara la compareixença

Tarda de feina al Parlament, la d'aquest dimecres. La diputada Gabriela Serra i el membre del secretariat nacional, Xevi Generó, s'han trobat a la cambra catalana per acabar de refilar l'ordre del dia de la conferència de premsa "coral" que oferirà dijous la formació per intentar respondre qüestions de l'actualitat política. També hi assistiran Antonio Baños, president del grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent i la diputada Eulàlia Reguant, membre de la taula que negocia el delicat pla de xoc. Anna Gabriel té un acte a Cerdanyola del Vallès en solidaritat amb els imputats pel tancament del rectorat de la UAB del 2013.

6. Beatificació de 26 caputxins

El proper dissabte, 21 de novembre, la Catedral de Barcelona acollirà l’acte de beatificació de vint-i-sis màrtirs caputxins. La celebració estarà presidida pel prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato. Amb ell, concelebraran el cardenal de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, i el vicari general i ministre de l’Orde dels Frares Menors Caputxins, Fra Mauro Jöhri. El procés de beatificació, iniciat als anys cinquanta, arriba així al seu terme després que el passat mes de juny el Sant Pare va autoritzar la Congregació per a les Causes dels Sants a promulgar el decret que reconeix el martiri de fra Frederic de Berga i vint-i-cinc companys, assassinats l'any 37 en les batusses de la Guerra Civil.

7. Un altre ambaixador a Barcelona en tres dies

Si dilluns d'aquesta setmana l'ambaixador dels EUA a Espanya, James Costos, visitava Barcelona, aquest dimecres ha estat el torn de l'ambaixador del Regne Unit,  Simon Manley. Ha pronunciat una conferència al Cercle d'Economia. Dues figures diplomàtiques de primer nivell a la ciutat políticament més dinàmica de l'Estat. L'ambaixador en l'acte d'aquest dimecres/Sergi Alcàzar  

8. L'Audiència Nacional avala les medalles policials a les Mares de Déu

L’Audiència Nacional considera legítim que el Ministeri de l'Interior atorgués la medalla al mèrit policial a una Mare de Déu d'una confraria de Màlaga, Nostra Senyora Maria Santíssima de l'Amor. L’associació Europa Laica va denunciar la concessió de la medalla amb l’argument que la Verge no és una entitat jurídica. El tribunal ha avalat la distinció ja que considera que el destinatari real del guardó és en realitat la Confraria de Jesús el Rico. Dels cinc magistrats, tres han votat a favor i dos en contra.

9. Núñez, en obert i Ausàs, en tancat

Un jutge ha avalat el règim obert que la Generalitat va atorgar per segona vegada a l'expresident del Futbol Club Barcelona Josep Lluís Núñez, perquè entén que està mantenint "un bon comportament" a la presó i que el risc que reincideixi és baix. En canvi, la Justícia ha tombat el tercer grau atorgat a l'exconseller Jordi Ausàs condemnat per contraban de tabac.

10. Primàries a CDC

Cada vegada més dirigents de CDC estan reclamant "primàries" per escollir els càrrecs i els candidats electorals. De fet, molts aposten per posar en pràctica aquest sistema en l'elecció del proper secretari general del partit que s'ha de decidir en el congrés previst en el primer trimestre del 2016.

11. 'Vae Victus' ja és aquí

La segona aventura de Martí Zuviría ja és aquí.  Aquest dimecres ha sortit a la venda Vae Victus d'Albert Sánchez Piñol, publicat per l'eficient editora Isabel Martí, d'Edicions La Campana.  Zuviría fuig a Amèrica després de la caiguda de Barcelona i , a partir d'aquí, comença una vibrant història farcida dels regals habituals en les obres de Piñol. El llibre neix best-seller.

12. Camats torna "simbòlicament"

La coordinadora general d'ICV, Dolors Camats, ocuparà un lloc "simbòlic" al final de la llista d'En Comú Podem per a les eleccions generals del 20 de desembre. La candidatura la tancarà Ada Colau.

13. Basté fa renéixer 'Els Joves'

Jordi Basté ha portat al seu programa, El Món a RAC1, un dels mites de la generació dels que ara tenen entre 40 i 50, en Neil d'Els Joves. En una gloriosa conversa entre l'actor Nigel Planer, Basté, i els periodistes de cel·luloide televisiu Pep Prieto i Toni de la Torre, s'ha arribat a criticar "l'egoisme" del hippy més famós de les sèries de televisió.

Postres de Músic

Diumenge vinent arriba la 9a desfilada d'Star Wars a Barcelona. Imprescindible star