L'exdiputat de CDC i més alt representant del sector liberal de la formació (Llibergència) Antoni Fernàndez Teixidó ha dimitit de tots els càrrecs orgànics del partit. Teixidó ha remès una dura carta a la direcció, a què ha tingut accés El Nacional, justificant la seva marxa per la deriva del partit, per Junts pel Sí (JxSí) i, sobretot, per la seva discrepància que ara "va més enllà" de la seva "provada capacitat d'acceptació".

"La meva absència només s’explica en termes polítics i té a veure amb la repetida i explicada discrepància política envers la constitució de la candidatura de JxSí; l’encapçalament de la llista per en Raül Romeva; la quarta posició d’en Mas i, molt específicament, pel contingut d’un programa electoral que, independentment que pugui entendre la seva funcionalitat política i els seus objectius, a curt i mig termini, no em reconeixia en el full de ruta allà esbossat", explica Teixidó.

"No ho puc assumir"

Segons el convergent, les discrepàncies s'han vist "intensificades" per la negociació amb la CUP. "No comparteixo ni l’inici ni la deriva de les negociacions, ni la proposta de resolució del Parlament sobre la declaració pel naixement d’un Estat independent". "Francament, no puc assumir alguns punts crucials de la resolució que em sembla errònia políticament i inoportuna procedimentalment" sentencia.

Teixidó tampoc s'està de titllar "d'inacceptables condicions amb 10 o amb 100 diputats", perquè "va més enllà de la meva provada capacitat d'acceptació". El dirigent de CDC deixa els càrrecs de comitè executiu, del consell nacional i la presidència de la sectorial d’economia i fiscalitat.

Antoni Fernández Teixidó és assessor comptable i financer. També un veterà de la política. Va començar-hi a la Lliga Comunista Revolucionària (LCR), trotskista. Del 1988 al 1991 va ser president a Catalunya del Centro Democrático y Social (CDS), el partit d'Adolfo Suárez, pel qual va ser diputat per Barcelona al Congrés el 1986 i el 1989. Del 1999 al 2015 va ser diputat al Parlament i Conseller de Comerç, Indústria, Treball i Consum amb l'últim govern de Jordi Pujol. Casat, té tres fills.