La Fiscalia del Tribunal Suprem ja s'ha posicionat respecte a la sentència del TJUE sobre Oriol Junqueras, i després que el Tribunal Suprem hagi demanat el posicionament de les parts, ja ha dit que s'oposa que surti en llibertat.

El ministeri públic argumenta que Junqueras ja no està en presó preventiva, "ha estat liquidada la pena de presó i es troba en fase de compliment" i que "Oriol Junqueras Vies va obtenir la condició d'electe el dia 13 de juny, estant ja jutjada i vista la causa per a sentència des de l'anterior dia 12 de juny. Que la immunitat de desplaçament no hagués impedit, en cap cas, la continuació del procediment fins al dictat i execució de la sentència".

La Fiscalia resol que "Oriol Junqueras Vies no està actualment subjecte a mesura cautelar, sinó executòriament condemnat" i no reconeix la immunitat.

 

De fet, els quatre fiscals de sala que van exercir l'acusació en el judici i que signen el seu posicionament, Javier A. Zaragoza Aguado, Consuelo Madrigal Martínez-Pereda, Jaime Moreno Verdejo i Fidel Cadena Serrano demanen dues coses a Manuel Marchena: L'execució immediata de la pena d'inhabilitació i que comuniqui al més aviat possible al Parlament Europeu la situació processal de Junqueras i els remeti la sentència dictada contra ell "a fi que tingui els efectes oportuns en relació amb la pèrdua de la seva condició d'europarlamentari".