El Tribunal Suprem ha acordat donar trasllat perquè el ministeri fiscal, l'Advocacia de l'Estat, l'acusació popular i la defensa d'Oriol Junqueras presentin al·legacions en un termini de 5 dies sobre la sentència del TJUE que reconeix la immunitat del president d'ERC

En un breu comunicat, la sala segona del Tribunal Suprem diu que "estudiarà en profunditat el contingut íntegre de la sentència del TJUE en contestació a les preguntes plantejades per la mateixa sala segona en l'escrit de l'1 de juliol sobre l'abast de la immunitat d'Oriol Junqueras quan aquesta persona es trobava en presó provisional".

El comunicat és breu però remarca que la pregunta que es va plantejar al TJUE i que s'ha resolt avui feia referència a una situació de presó provisional. Una pista per saber per on poden anar els trets en la resolució que prengui Manuel Marchena i la resta de magistrats de la sala segona.

El Suprem no es posicionarà fins que rebi els escrits de totes les parts, però en el breu comunicat destaca que la pregunta al TJUE es va fer quan Junqueras estava en presó provisional. Ara ja hi ha condemna.