La CUP només disposa de nou diputats acreditats com a tals al Parlament des que aquesta formació va renovar quatre dels seus parlamentaris després del pacte amb JxSí per a la investidura del president Carles Puigdemont.

Arran de la renúncia d'Antonio Baños —per diferències internes sobre les negociacions per a la investidura—, Julià de Jòdar i Josep Manel Busqueta —a conseqüència de l'acord signat amb JxSí—, i Ramon Usall, per raons personals, només van ingressar al grup tres diputats.

Mireia Boya, presidenta

Joan Garriga havia assumit en principi la responsabilitat de president del grup. Finalment, però, per qüestions administratives aquesta funció ha recaigut en una altra dels nous fitxatges, Mireia Boya. A més d'aquests dos noms, s'hi ha incorporat Mireia Vehí, que anava de número vuit per Barcelona.

 

La quarta diputada que s'havia d'incorporar al grup cupaire és Pilar Castillejos, que ocupava el lloc número deu de la candidatura per Barcelona. Això no obstant, Castillejos, que és també primera tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Ripollet, va demanar un temps per pensar si podia compaginar les dues feines.

Fins ara, el Parlament ha dut a terme ja un ple i s'han constituït les comissions legislatives i d'estudi, però el grup de la CUP continua incomplet, tal com es pot comprovar en la pàgina web del Parlament, on només hi figuren nou diputats cupaires.

La CUP no és l'únic grup pendent de renovació. També JxSí registrarà moviments arran del nomenament dimarts passat del diputat Oriol Amorós com a secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

(FOTO: Sergi Alcàzar)