El candidat de la CUP-CC, Antonio Baños, ha renunciat a l'acta de diputat. En una carta dirigida al secretariat de la CUP, Baños ha assegurat que basa la seva decisió arran del Consell Polític d'ahir.

"Aquesta decisió obeeix a motius estrictament polítics. Me’n vaig perquè em sento incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament aquell dia", explica el diputat cupaire qualificant-la de "discrepant" amb els seus objectius després del 27S.

"El meu pas a la política (tot plegat uns cinc mesos) tenia només un sol sentit i objectiu: Que aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l’Estat espanyol i que, a més, la construcció de la República es fes des d'un procés constituent popular i social", escriu el fins ara cap de files cupaire al Parlament.

Partidari de l'acord

"Aconseguida la majoria independentista el 27S, vaig entendre que el mandat explícit del país era encetar, sense dilacions ni dubtes, la ruptura amb l’Estat espanyol", opina Baños. Una premissa que situava el diputat cupaire entre "els partidaris d’acceptar la proposta d’acord de JxSí i votar la investidura del seu candidat".

"És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d’admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar", confessa el diputat.

Baños assegura que està convençut que la República Catalana és "l’únic camí per aconseguir la transformació social del país". "Per això estic convençut que, si anem a eleccions anticipades, l’enfortiment de la base social de l’independentisme serà una tasca de la qual els que volem la República no ens podrem sentir deslligats i en la qual també penso seguir col·laborant com he fet des que va arrancar el procés", conclou.