Les victòries del Marroc al Mundial de Qatar han fet sortir al carrer centenars d'aficionats arreu d'Europa. L'eufòria dels seguidors del Marroc ha deixat moltes imatges d'alegria amb bengales, banderes i càntics a favor de la seva selecció. Karim Sabni, expert en moviments migratoris, ha explicat que, en el cas de Catalunya, aquestes celebracions són molt diferents de les que s'han pogut veure a la resta d'indrets. En una entrevista al Via Lliure de Rac1, Sabni ha destacat que "hi havia mainada que portava estelades, a la resta d'Espanya no he vist gent amb banderes espanyoles". Segons l'expert, això "és una reivindicació i posicionament d'aquests joves: estem amb el Marroc perquè els nostres pares són marroquins, però també som conscients de la situació de Catalunya". 

Sabni ha detallat que la selecció marroquina representa a les persones migrades perquè "setze dels jugadors són nascuts a fora del Marroc, la majoria d'ells a Europa". "La majoria són fills migrants que tenen feines precàries, amb mares que es dediquen a netejar escales i pares venent als mercats", ha afegit. És per això que l'expert en moviments migratoris ha destacat que la classificació del Marroc és un "èxit que ens representa, aquesta superació de lluitar constantment per poder tirar endavant". Sabni va arribar del Marroc a Catalunya quan tenia 22 anys i actualment és el director de la cooperativa Idària, dedicada a la inserció laboral. Expert en moviments migratoris, especialment amb la frontera del sud, compta amb una llarga trajectòria en accions social.  En l'entrevista a Rac1, ha explicat que ell és independentista i que va celebrar la derrota d'Espanya a vuitens de final davant del Marroc per doble motiu. "No passa gaire sovint que Marroc guanyi a Espanya i menys que ho faci en el dia de la Constitució".

Pel que fa als aldarulls generats a París i Bèlgica arran de les victòries del Marroc, Sabni ha assegurat que ho veu com "l'expressió d'alguna cosa". "No ens quedem amb els contenidors cremats, ens hem de preguntar per què ha passat això en generacions que els seus avis ja són nascuts a Bèlgica. Com a societat belga han fet alguna cosa malament perquè això hagi passat, o com nosaltres, que vam tenir uns joves a Ripoll que van atemptar contra tots. Hi ha alguna cosa que s'està fent malament", ha afirmat a RAC1.

Estelades per celebrar el triomf del Marroc

Els seguidors de la selecció del Marroc van sortir al carrer en diferents localitats catalanes per mostrar la seva alegria després d'eliminar Espanya i Portugal al Mundial de Qatar i plantar-se a les semifinals. Les celebracions van comptar amb càntics per animar a la seva selecció, però també en contra d'Espanya. A més a més, es van poder veure banderes del Marroc, Síria i Palestina, així com estelades. A la Rambla de Barcelona, alguns aficionats també van decidir celebrar el triomf fent un pilar.