AbanosAgabriel 20151228

Romeva 20151228 Reunió secreta amb CUP DINS

L'endemà de l'empat aritmètic a l'assemblea de la CUP entre investir Artur Mas o no investir-lo, JxSí i el grup parlamentari cupaire s'han tornat a trobar a primera hora de la tarda. Segons ha constatat El Nacional, la reunió, que no s'ha allargat més de mitja hora, s'ha celebrat als despatxos de JxSí al Parlament amb total discreció. Hi han participat Raül Romeva, Anna Gabriel i Antonio Baños.

Del contingut, cap de les dues parts n'ha volgut comentar ni valorar ni dir-ne res. De fet, la CUP té previst celebrar una roda de premsa –amb preguntes– aquest dimarts a la tarda.

Els cupaires tenen aquest vespre reunió del secretariat de la formació. Aquesta setmana, les assemblees territorials també es reuniran per encomanar les instruccions als seus representants en el consell polític que se celebrarà dissabte vinent per decidir si investeixen Mas o no.

També aquesta tarda, CDC té reunió del seu secretariat a la seu del partit per valorar la situació política després del conclave de la CUP a Sabadell. Aquesta reunió té lloc després que la direcció de JxSí s'hagi trobat aquest dimarts al matí per analitzar l'empat i decidir que aquesta setmana cal "calma i mantenir el bon to" dels darrers dies a l'espera del consell polític cupaire.

De moment, doncs, s'han tornat a trobar JxSí i la CUP. Una dada interessant després d'una assemblea que ha generat perplexitat, intensitat i certa calma entre els partidaris d'una i d'altra banda d'arribar a un acord.