JxSí s'obre a avançar el ple del Parlament que coincidia amb la primera setmana de campanya electoral de les eleccions del 26-J, els dies 15 i 16 de juny. Per tant, aquesta sessió plenària tindria lloc una setmana abans, és a dir, el 8 i 9 de juny. Una petició que han fet tots els partits de l'oposició durant la junta de portaveus d'aquest matí a la cambra catalana. 

Inicialment, doncs, hi hauria un preacord per avançar aquest ple, però encara no s'ha formalitzat. La decisió final es podria prendre en la propera reunió de la Mesa i junta de portaveus. En un principi, els junters volien continuar amb l'activitat parlamentària, que històricament es veu afectada per la campanya electoral, però finalment, es mostren disposats a avançar el ple.

La CUP és l'únic grup que no comparteix aquesta postura. De fet, els cupaires no tenen cap problema en mantenir el ple durant la campanya electoral. Tanmateix, el Govern preveu presentar el projecte de pressupostos del 2016 durant aquest mes per tal d'aprovar-los al juliol, per tant, segurament el debat pressupostari es produeixi, precisament, en algun dels plens del mes de juny. 

Precisament, per això, l'oposició tem que si es manté el ple els dies 15 i 16, la sessió es pugui convertir en una "gesticulació" més per part dels grups independentistes del "procés de desconnexió", ja que es vendria l'argument que les eleccions espanyoles no afecten la política catalana i es podria convertir la cambra catalana "en un escenari electoral". 

De fet, la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha recordat que "sempre" s'han suspès els plenaris que coincidien en campanya per evitar interferir-hi i que el Parlament es converteixi en un "míting electoral o plató de televisió".