Junts per la República (JxRep) ha posat en marxa els engranatges del partit per preparar-se davant la presentació del full de ruta de la Crida Nacional, impulsada per Carles Puigdemont, que està previst que es formalitzi aquest dijous en un acte al MACBA.

Els impulsors de JxRep, que es va inscriure al registre de partits polítics del Ministeri de l’Interior el 10 de juliol d’aquest any, van celebrar ahir, dimarts, una reunió per fixar els passos a seguir per a l’activació de la formació.

L’objectiu, segons fonts del partit, és impulsar les adhesions a la Crida i propiciar candidatures municipals unitàries i sobiranistes allà on sigui possible, inclòs Barcelona.

El president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez, és el president d’honor de la formació i en són membres els diputats Toni Morral, Aurora Madaula, Salwa el Gharbi i Pep Riera. Madaula i l'exdiputada Isabel Ferrer actuaran com a portaveus.

També en formen part el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, representants de Llibergència, com Marc Guerrero i Cèsar Grijalvo, o, en nom d'Alterativa Verda, Santi Vilanova. La voluntat és, asseguren els seus impulsors, “enfortir l’espai socialdemòcrata i liberal progressista de la Crida”.

Segons fonts de JxRep, la formació compta amb 300 adherits, i entre els noms que en formen part figuren Pilar Calvo, Oriol Sagarra, Ricard Domingo, Jordi Manyà, Judit Rossell, entre d'altres.

Per la seva banda, la Crida Nacional per la República, que impulsa Puigdemont, es va presentar el passat 16 de juliol a l'Ateneu de Barcelona amb la voluntat de crear una plataforma transversal independentista amb què concórrer a totes les eleccions de manera unitària fins que es materialitzi l'objectiu de fer la República. La Crida presentarà demà el seu full de ruta en un acte al migdia al MACBA. Serà a les 12.30 h i s'encarregaran de la presentació els diputats Gemma Geis i Toni Morral així com Ferran Mascarell.