S'acosta la celebració de la reunió de la taula de diàleg i des de Junts per Catalunya es manté la pressió per tal que assisteixi el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La portaveu i vicepresidenta de la formació, Elsa Artadi, ha afirmat aquest dilluns que és "imprescindible" que Sánchez sigui present a la trobada, prevista per a la tercera setmana de setembre. No fer-ho, assegura, demostraria que menysprea la taula i el Govern.

Artadi ha destacat que la presència de Pedro Sánchez a la reunió demostraria "que té un mínim d'interès que l'espai funcioni", perquè el debat sobre la seva assistència "no ajuda a resoldre el conflicte". La portaveu de Junts ha demanat al govern espanyol que digui d'una vegada si el president espanyol serà a la taula, i ha recordat que sí que ho va fer quan es va celebrar la primera, el 26 de febrer de 2020. "Des de llavors s'ha dedicat a buscar excuses", ha reblat.

Cronificar el conflicte

La portaveu de Junts no ha volgut avançar quina hauria de ser la resposta de l'independentisme si finalment Sánchez no hi va i ha denunciat que és l'executiu espanyol qui està posant en perill aquest instrument. Les reticències de Sánchez, ha apuntat, evidencien el seu interès "a cronificar el conflicte"

Junts decidirà quins membres formaran part de la delegació catalana en funció de si assisteix Sánchez o no, de l'ordre del dia i de quan es reunirà la taula de diàleg. "La composició està oberta i està condicionada al quan, al què i al qui", ha resumit.  En aquest punt ha denunciat que, a una setmana de la celebració de la reunió, encara no hi ha ordre del dia.

L'ampliació de l'aeroport

Artadi, en la roda de premsa posterior a l'executiva de la formació, s'ha referit a la polèmica ampliació de l'aeroport del Prat. Ha assegurat una vegada més que tant el Govern com JxCat no permetran afecti la zona protegida de la Ricarda i ha assegurat que són "els únics" que volen preservar-la. La portaveu de JxCat ha recordat que el document presentat per Aena (DORA) només s'hi recullen inversions i ha demanat esperar al pla director, on s'ha de definir concretament el projecte.

La portaveu de Junts també ha valorat les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha declarat que la celebració d'un referèndum de forma immediata són "tonteries". Al parer seu, el que busca Colau  és "tapar una gestió nefasta".  "Són unes declaracions que fa després de degradar Barcelona i d'estar perdent el control sobre els actes d'incivisme de Barcelona", ha afegit.

 

Imatge principal, Elsa Artadi durant la roda de premsa d'aquest dilluns / Julio Díaz