Catorze diputats del grup parlamentari de Junts per Catalunya s'han vist aquest matí a Lledoners amb Quim Forn, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull per última vegada abans que siguin traslladats a Madrid.

La trobada, que han qualificat com a "reunió de treball" ha durat més de dues hores, i en sortir, el diputat Albert Batet ha explicat que ha servit per consensuar quina ha de ser la principal línia parlamentària durant el judici. El principal missatge del president del grup parlamentari, Jordi Sànchez, és que el judici de l'1-O "no té causa" i que "l'única sentència possible és l'absolució", ha dit Batet.  

Sobre la sentència absolutòria, Batet ha concretat: "L'absolució la demanem per a tots els presos polítics i totes les persones que estan a l'exili". Segons el diputat "s'ha construït una causa sense fonaments i això ho repetirem des del faristol i des de tots els espais possibles", ha assegurat. 

El diputat també ha informat que la setmana que ve, "esperen" que els presos puguin comparèixer "de manera física o per videoconferència" a la Comissió d'Investigació del 155. 

"Màxima dignitat en el trasllat"

JxCat demana la "màxima dignitat" en el trasllat dels presos a Madrid perquè són "representants del poble", segons el portaveu. Per a Batet els líders independentistes son les "persones que representen el poble de Catalunya", així com els "herois que van a Madrid a defensar la causa catalana".

Els pressupostos de l'estat

Els diputats de JxCat han ratificat la postura dels presidents Puigdemont i Torra sobre els pressupostos generals de l'estat pel 2019. "Com no pot ser d'una altra manera, el president del nostre grup, així com tots els diputats, està d'acord amb la postura que ja han deixat clara Puigdemont i Torra", ha expressat el diputat Albert Batet als mitjans de comunicació. 

El portaveu ha assegurat que el govern de Sánchez "s'autoenganya i ens autoenganya" un cop s'ha conegut que, malgrat les declaracions d'intencions, l'Estat no complirà amb la disposició addicional tercera de l'Estatut i invertirà a Catalunya per sota del PIB català

Batet creu que "potser són ells mateixos que no volen el suport de l'independentisme" i ha assegurat que, "si l'Estat vol alguna cosa, ja sap els gestos que ha de fer".

Entre els assistents hi havia la consellera Laura Borràs, Albert Batet, Toni Morral, Imma Gallardo, Ferran Roquer, Salwa El Gharbi, Anna Erra, Teresa Pallarès, Francesc de Dalmases, Narcís Clara, Montse Macià, Aurora Madaula, Xavier Quinquillà i Josep Maria Forné.

Fonts de JuntsxCat han explicat que la trobada s'han fet amb grups, cada tres i o quatre diputats s'han vist amb un dels presos i ho han fet sense vidres. La conversa s'ha centrat en analitzar el judici de l'1-O.