Instants abans de l'arribada de Pedro Sánchez al Palau de la Generalitat, un dels pesos pesants de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha adobat el terreny de la reunió entre el president espanyol i Quim Torra amb tot un seguit d'advertiments. El principal, que no cal que s'hi parli de tot, sinó del que és transcendent per a l'independentisme, és a dir, "com es resol el conflicte". I això només passa, segons l'exconsellera, per una "única via, que és l'autodeterminació i la fi de la repressió". 

Artadi, que ara fa un any va protagonitzar l'inici frustrat del diàleg entre la Generalitat i la Moncloa com a consellera de Presidència, ha acusat el líder socialista de ser ell qui va aixecar-se de la taula. Per això ha reclamat al PSOE que ara "estiguin a l'altura". L'actual cap de files de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona ha assenyalat que els precedents no generen gaires esperances, tenint en compte que "fins ara Pedro Sánchez preferia fer-se el xulo". Ho ha dit en referència als mesos en què, encara en campanya, va negar-se a agafar el telèfon a Quim Torra i respondre a les seves trucades. És més, ha criticat que, de moment, "Pedro Sánchez ha fet el mateix que feia Mariano Rajoy". 

Tanmateix, no només han rebut els socialistes. Durant la seva intervenció al ple del Parlament, Elsa Artadi ha sortit carregada amb un farcell de missatges contundents contra Esquerra Republicana. Sense mencionar-los, els ha recriminat "l'error d'investir Pedro Sánchez". "Ens fa menys forts", ha lamentat, perquè "els titulars de la premsa internacional dient que l'independentisme investeix Pedro Sánchez envien un senyal erroni que les coses han canviat quan no és així". 

En la mateixa línia, ha advertit als socis d'ERC que "ningú té la legitimitat d'actuar en nom de l'independentisme" i s'ha queixat que els de Junqueras negociessin amb el PSOE abans de reunir la taula de partits i entitats independentistes.