"A Madrid el govern de l’Estat va canviar però tot continua igual. És la monarquia del 155 defensant la dels Borbons". Així ha contestat el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, a l'anunci del govern espanyol de portar al TC la reprovació al rei Felip VI aprovada al Parlament. "El govern del diàleg ens està dient que els parlaments no podem votar resolucions", ha ironitzat, tot demanant a Sánchez que recapaciti.

"Si la monarquia va demanar perdó per haver agafat un rifle per matar elefants, per què no pot demanar perdó als catalans?", s'ha preguntat Pujol, tot qualificant la institució de "caduca i vella" a més de recordar que "no és sortida de les urnes". En aquest sentit també ha apel·lat al Constitucional i els ha demanat que no suspenguin la resolució, tot exigint-los que "es deixin de gesticulacions per a l'extrema dreta". "El franquisme no m'agradava i el 2.0 tampoc", ha defensat, denunciant una falta de llibertat d'expressió.

Pujol també s'ha mostrat obert, com ha demanat la CUP, a tornar a votar la reprovació del Rei en cas que el TC l'anul·li.

Pel que fa a l'any de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Pujol ha assegurat que és una "vergonya" i que és una mostra de la "venjança" d'un "Estat que no va trobar les urnes i les paperetes". "L'Estat no perdona que vam votar, que ens vam expressar a les urnes", ha recordat. En aquest sentit, Pujol ha denunciat una "causa general contra l'independentisme" i ha demanat la llibertat dels presos perquè "no hi ha delicte i no hi ha causa".