Primera crisi entre el PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona. El grup de JxCat ha presentat una moció perquè el llaç groc torni a la façana de l'ens supramunicipal després que la presidenta de la Diputació, Núria Marín, hagi decidit que el llaç no torni a la façana de l'edifici. El llaç va ser retirat ahir dimarts al vespre.

La iniciativa ha estat avançada pel president del PDeCAT, David Bonvehí, en declaracions a Els matins de TV3, hores després que el símbol a favor de la llibertat dels presos polítics fos retirat de la façana per ordre de Marín.

Des del ple de constitució de la Diputació celebrat l'11 de juliol, en què Marín va ser elegida presidenta gràcies a un pacte entre el PSC JxCat, del balcó de la Diputació penjava el tapís amb l'escut de l'ens provincial, que tapava un llaç groc heretat de l'etapa de l'anterior president de l'ens, Marc Castells.

D'altra banda, Bonvehí també ha explicat que JxCat, ERC, PSC i comuns estan a punt de tancar un acord a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB): "Estem a la recta final de la negociació", ha dit. L'entesa permetria que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, continués com a presidenta de l'organisme.