La presidenta de la Diputació de Barcelona, la socialista Núria Marín, té previst retirar el llaç groc que penja de la façana de la seu de la institució provincial, ara tapat per un tapís amb l'escut de l'ens brodat. Des del ple de constitució celebrat l'11 de juliol, en el qual Marín va ser elegida presidenta gràcies a un pacte entre el PSC i JxCat, del balcó de la Diputació penja el tapís amb l'escut, que tapa un llaç groc heretat de l'etapa de l'anterior president de l'ens, Marc Castells.

En declaracions a Efe, Marín ha destacat que la "decisió" de penjar el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics la va prendre l'anterior presidència de la Diputació, en mans del PDeCAT. Ara, "si em correspon a mi aquesta decisió, la prendré", ha remarcat l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, abans d'afegir: "Al meu ajuntament no hi ha aquest símbol i, a la Diputació de Barcelona, si depèn de la presidència, lògicament tampoc no hi serà". "No tardaré massa a prendre aquesta decisió", ha afegit.

llaç groc diputacio barcelona

Encara que "a primera instància" serà ella qui "prengui la decisió" de retirar el llaç, ha reconegut que a la tornada de les vacances d'estiu serà "inevitable que algú pugui presentar una moció" al ple de la Diputació per intentar que el llaç groc torni a la façana de la institució. Segons Marín, "els símbols han de servir perquè tots se sentin reflectits, no per dividir, sinó tot al contrari".

Després de pactar amb JxCat en aquest ens supramunicipal, Marín ha recalcat que "la Diputació ha de fer la feina que li toca", sense que es vegi afectada per la sentència que dictarà el Tribunal Suprem després del judici del procés. "La Diputació, passi el que passi al setembre o a l'octubre, haurà de governar per a tots els municipis i ciutadans de la demarcació, independentment que hagin votat un partit o un altre. No utilitzaré la Diputació per a allò que no li correspon", ha insistit.

Sigui la que sigui aquesta sentència, ha assenyalat, no serà una "sorpresa" i "si som col·lectivament intel·ligents, hauríem de ser capaços de superar aquesta situació de la millor manera possible, sense que es trenquin més coses de les que ja s'han trencat", ha afirmat. "Haurem de fer un esforç per gestionar aquesta sentència", ha raonat l'alcaldessa socialista de l'Hospitalet.

Per Marín, aquí hi ha "un problema polític que no hem resolt amb política i que hem deixat en mans dels jutges", però "la solució ha de passar per la política".