El programa electoral de Junts per Catalunya diu explícitament que "prioritzem la via del diàleg i l'autodeterminació de Catalunya" i avisa que "els partits que busquin el nostre suport hauran d'optar per aquest camí". Cada dia que passa, però, Pedro Sánchez va fent més menuda aquesta escletxa, si la condició de l'independentisme passa pel referèndum. Per això, els de Puigdemont centren el missatge a desfer-se de l'etiqueta de radicals i assenyalar els socialistes com els culpables que no hi hagi diàleg. 

Aquest dimarts hi ha posat veu la número tres de la llista de JxCat i vicepresidenta del PDeCAT. Míriam Nogueras ha aclarit que "nosaltres a la taula de diàleg hi som i hi serem sempre, si l'Estat espanyol s'avé a fer un referèndum, nosaltres aplaudirem i hi serem posant les paperetes", però immediatament després ha denunciat que "el PSOE ha demostrat que no es pot negociar res".

L'exsocialista Marina Geli acusa el PSC de mentir

La setmana començava amb les paraules de la candidata del PSC, Meritxell Batet, negant que el socialistes haguessin defensat mai l'autodeterminació, en una entrevista a Rac1. Qui fou consellera de Salut durant el tripartit, ara número 3 de la llista de JxCat per Girona, li ha replicat amb contundència. "És fals", ha respost Marina Geli, recordant que l'any 1977, el PSOE de Felipe González portava el dret a l'autodeterminació dels pobles al programa electoral. I que fa només sis anys, el PSC també proposava "un referèndum acordat dins de la legalitat". "Jo hi era, quina regressió!", s'ha exclamat Geli. "Són ells que s'han desviat del camí, ara semblem alienígenes, a mi em diuen que m'he radicalitzat, però jo vaig fer el pas perquè a l'altra banda no hi ha projecte polític per a Catalunya", ha sentenciat l'exsocialista.

Votar JxCat és votar per Puigdemont

Conscients dels mals pronòstics de les enquestes i havent constatat que ERC els ignora totalment en els seus discursos de campanya, des de Junts per Catalunya intensifiquen la presència de Puigdemont en els seus missatges. Per mirar de capitalitzar l'actiu que representa el president, des de la candidatura persisteixen en la idea que votar-los a ells al Congrés serveix "perquè la veu de l'independentisme i del president Puigdemont, a qui volen destruir i fer petit, sigui alta i clara a Madrid"

 

En relació al paper d'ERC, un cop més sense mencionar-los, Nogueras ha advertit que "nosaltros som els que no ens hem rendit, els que no ens hem plegat".