Personal del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) ha presentat les credencials dels seus números dos i set per Barcelona, Jordi Sànchez i Joaquim Forn —respectivament—, com a diputats electes al Parlament, tal com ha avançat El Món i han confirmat a l'ACN fonts de la formació.

Així, l'expresident de l'ANC i el conseller d'Interior destituït per l'Estat, ambdós empresonats a Madrid, ja estan registrats a la cambra per a la dotzena legislatura parlamentària des d'aquest dimecres al migdia. Ara només falta que remetin la seva declaració de béns, per via telemàtica.

Cal recordar que Sànchez —empresonat a Alcalá Meco— i Forn —tancat a Estremera, a la mateixa cel·la que el vicepresident destituït, Oriol Junqueras— tenen una nova visita amb el Tribunal Suprem l'11 de gener. La defensa dels dos dirigents independentistes intentarà que el Suprem validi la manera perquè puguin exercir de diputats i assistir als plens del Parlament.

D'aquesta manera s'aniria confirmant un escenari on els tres electes que estan a la presó —Junqueras (ERC) i els mateixos Sànchez i Forn (JxCat)— mantinguin l'acta de diputat. Encara hi ha incertesa sobre què farien els cinc electes que romanen a Brussel·les —Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Lluís Puig (JxCat), Meritxell Serret i Toni Comín (ERC)—.