A falta d'unes hores perquè a les dotze de la nit acabi el termini per presentar candidatures, a JxCat es dona gairebé per fet que el duel a les primàries per a ocupar la responsabilitat de presidenciable efectiu del partit a les properes eleccions al Parlament es disputarà entre el conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Damià Calvet, que dilluns va anunciar la candidatura, i la diputada al Congrés, Laura Borràs, que ha fet el pas aquest matí.

A JxCat es considera descartat, tret d'un canvi de darrer moment, que el president del partit, Carles Puigdemont, decideixi concórrer a les primàries per assumir aquest paper, la qual cosa no impedirà que formi part de les llistes i que n'assumeixi el lideratge polític.

Puigneró no concorrerà

Pel que fa el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, un altre dels noms que s'havien barallat com a un dels aspirants a presidenciable, ha descartat finalment optar a aquesta primera votació, segons fonts del seu entorn.

Tant Calvet com Borràs han fet públiques les seves candidatures amb uns primers vídeos de campanya. Tots dos subratllen la seva aposta pel lideratge de Puigdemont, fins al punt que Calvet assegura que si finalment el president del partit es presentés a les primàries, ell es retiraria per sumar-se a la seva candidatura.

Altres candidats

Això no obstant, Calvet i Borràs no són els únics noms que fins ara han presentat candidatura. També s'ha apuntat a la cursa Joan Ramon Colominas, que ha anunciat la seva candidatura aquest matí a través del seu blog. Segons fonts del partit, també optaria a aquesta votació l'advocat Jordi Ferrés, que ja va participar en unes primàries de la Crida per a l'elecció del president.

Aquest matí s'ha produït certa confusió sobre el calendari exacte de presentació de primàries, després que s'ha informat als afiliats que el termini acabava demà a les 12 de la nit i no avui. Finalment, la Sindicatura Electoral s'ha hagut de reunir a primera hora de la tarda i ha conclòs que el termini acaba aquesta nit a les zero hores.