La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, es presentarà a les primàries per ser la presidenciable del partit a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Borràs ho ha confirmat amb un vídeo a través de Twitter: "Avui faig el pas i em presento a les primàries com a candidata a la Generalitat de Junts".

La ja candidata afegeix: "Venim de tres anys molt difícils, el compromís amb el president Puigdemont és inalterable". La seva línia continua sent la independència i el considera com "el millor instrument per resoldre els problemes", també referits a la gestió del coronavirus.

Borràs admet que tenia dubtes per fer aquest pas: "La decisió no ha estat fàcil i he anat esvaint-los [els dubtes] amb el vostre suport. Soc una dona determinada a aconseguir la independència de Catalunya i a fer-ho amb la vostra força, que és la meva força. Fem-ho junts, fem història".

Borràs és la segona persona que es postula formalment després del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a l'espera que el líder de Junts, Carles Puigdemont, faci públic quin paper vol jugar en les llistes de les eleccions. La incògnita es resoldrà en les pròximes hores, ja que aquest dimecres és l'últim dia per poder presentar candidatura a les primàries per ser cap de llista. Els afiliats del partit votaran telemàticament el presidenciable el 28 i 29 de novembre.

Sonava des de feia temps

Borràs ja havia dit anteriorment que la llista s'haurà de "decidir a l'executiva i sotmetre a la militància" perquè "els candidats millors són els que tenen la legitimitat de la gent" però ha insistit que "en qualsevol moment i en tota circumstància" Puigdemont encapçalarà la llista.

A més, sempre ha remarcat que parla "de manera contínua" amb Puigdemont i que "el president encara no s'ha manifestat" sobre qui formarà part de la llista a les eleccions. "És ell que ha de prendre una decisió, sempre hem respectat les seves decisions". I ha lloat la figura del president: "És una persona extraordinàriament respectuosa amb els processos i per això vol impulsar un projecte polític amb primàries". La seva aposta és que "els caps de demarcació han de ser escollits per la militància" perquè "la gent se senti seus els candidats i pugui donar-hi el suport".