El president de JxCat, Jordi Sànchez, ja ha tancat la seva candidatura per a la direcció de la Crida. L'exlíder de l'ANC s'hi postula com a president i proposa que la secretaria general l'ocupi el diputat de JxCat Toni Morral. Sànchez vol incorporar al seu equip les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, i el conseller Damià Calvet; el portaveu de JxCat, Albert Batet; la portaveu adjunta, Gemma Geis; el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, i l'exconsellera Marina Geli, entre d'altres. L'entorn d'Agustí Colomines ha presentat una segona llista que proposa l'advocat Jordi Ferrés Valcarce com a president i l'escriptor Oriol Izquierdo Llopis com a secretari general. Els socis fundadors de la Crida escolliran al congrés constituent d'aquest dissabte els membres del govern de l'associació.

Sànchez i Morral aposten per una llista forta, amb tres membres del Govern de Quim Torra, a més de l'extresorer de l'ANC Marcel Padrós; el catedràtic Josep Ferrer Llop; l'exsecretari nacional de l'ANC Jordi Pairó; l'alcalde de Montblanc (ERC), Pep Andreu; i el secretari d'Administracions Locals, Miquel Àngel Escobar. També s'hi suma la qui va ser candidata de JxCat el 21-D i portaveu dels presos quan estaven en vaga de fam, Pilar Calvo.

La segona candidatura, que han treballat Colomines i Héctor López Bofill, no pretendria en un principi oposar-se al lideratge de Sànchez i Morral. Segons expliquen des d'aquest entorn, volen incorporar gent de la segona llista a la direcció, amb l'objectiu que sigui més transversal. Tot i això, han proposat els noms de Valcarce i Llopis per a la presidència i secretaria general. Si finalment no opten a aquests càrrecs, Sànchez -empresonat a Lledoners, a l'espera de ser traslladat a Madrid- i Morral seran escollits president i secretari de la Crida, respectivament, si dissabte reben l'aval de les bases.

A la votació de les eleccions de la Crida hi haurà dues urnes, tal com expliquen des de l'organització. En una es votaran els aspirants a la presidència i la secretaria general. A l'altra urna s'hi votaran la resta dels membres de la direcció. Els 19 més votats -el govern el formen 21 noms, presidència i secretaria general inclosos- entraran a formar part de l'executiva. Cal destacar que només la meitat de membres de la futura direcció poden tenir, a més, altres càrrecs institucionals o en entitats.