El portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha reclamat aquest dissabte al govern de l'Estat que "s'arremangui" i "arregli" la situació dels presos polítics si creu que és "injusta". "Just o injust, aquest és el barem que hem de fer servir", ha assegurat.

En referència a la xiulada que va rebre el president de la Generalitat, Quim Torra, a l'acte inaugural dels Jocs Mediterranis, Pujol ha dit que és "l'expressió d'una societat viva" i que el seu grup no "censurarà una reacció espontània d'un determinat grup".

"La llibertat d'expressió pot trobar qualsevol sortida per fer-se visible", ha apuntat. Pel que fa a la poca afluència de públic a l'acte, el portaveu adjunt de JxCat ha demanat "als tarragonins i als catalans que hi participin i que es facin seus els jocs" perquè són una "gran finestra per presentar-se al món".

En el marc de l'arribada de la flama del Canigó al Parlament, Pujol ha demanat que "la gent llenci fustes fetes d'esperança" i que "recordin com de forts som quan anem tots a una", en referència a l'1-O.