La cap de llista de Junts per Catalunya per Girona, Gemma Geis, ha assegurat aquest dissabte que si el partit ha presentat la proposta per modificar la llei de Presidència -sense el suport d'ERC- ha estat pel seu compromís a "treballar i no quedar-se aturats". "Tot el que sigui tirar endavant iniciatives no ens debilita", ha insistit en una entrevista al programa Via Lliure de Rac1.

ERC va mostrar els seus dubtes sobre aquesta proposta, ja que consideren que serà impugnada immediatament davant del Tribunal Constitucional (TC). Sobre aquest tema, Geis ha demanat "no avançar-se al que passarà, encara que ho tinguem previst" però ha deixat clar que "no es deixarà de presentar iniciatives per les possibles impugnacions".

La diputada ha explicat que els republicans tenien el text que JxCat pensava presentar. Tot i no haver comptat amb ERC per registrar la proposta, esperen que hi donin el seu suport. 

Pel que fa la negociació sobre la investidura, Geis no s'ha arriscat a posar terminis però ha assegurat que hi ha voluntat de "treballar per aconseguir els mecanismes d'acord ben aviat". "Els pilars de l'estat de dret estan caient i el que nosaltres intentem és aixecar els pilars de la república catalana", ha asseverat. També ha animat el bloc independentista a "posar-se al costat de les persones que viuen el procés des de la repressió".