El grup parlamentari de JxCat ha registrat una proposta per modificar la llei de Presidència i investir el seu candidat, Carles Puigdemont, a distància, segons fonts de la formació independentista han confirmat a El Nacional. JxCat ha registrat la proposta en solitari, ja que no s'ha arribat a cap acord amb ERC.

 

La proposició de llei de modificació de la Llei 13/2008 de la Presidència de la Generalitat i del Govern demana que es tramiti per lectura única i que s'admeti a tràmit i es qualifiqui amb caràcter d'urgència. A més, JxCat demana que es convoqui una sessió plenària per votar-la.

ERC no s'hi adhereix

ERC no s'ha adherit aquest divendres a la proposta de JxCat per reformar la Llei de Presidència, i només avalarà un "acord global de legislatura" que derivi en dos fets: reconèixer els membres cessats del Govern a Brussel·les, i acordar una investidura operativa i efectiva a Catalunya.

Ho han explicat fonts del partit, després que JxCat hagi presentat en solitari en el registre del Parlament una modificació de la Llei de la Presidència de la Generalitat per investir a distància a Carles Puigdemont.

JxCat registra la iniciativa dos dies després que ERC advertís que és difícilment viable, en considerar que seria impugnada de forma immediata davant del Tribunal Constitucional (TC) i obriria un nou contenciós amb l'Estat.