El vicepresident del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, ha insistit aquest dimecres que el ministre de Cultura, Màxim Huerta, no té un "perfil adequat" per ser ministre, després que s'hagi sabut que va defraudar 218.332 euros a Hisenda. Per això des de JxCat conclouen que "el rentat de cara al règim del 78 ha durat ni uns dies".

"Se suposava que aquest govern s'havia investit per passar pàgina de la corrupció i dels escàndols econòmics del PPC, i no ha durat ni uns dies que ja tenim més escàndols econòmics i de falta d'honestedat del govern", ha assegurat Costa. A principis de juny, el grup parlamentari de JxCat ja va demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que no tirés endavant la presa de possessió de Huerta pels comentaris “denigrants, insultants, xenòfobs i sexistes” que l'actual ministre de Cultura va publicar a les xarxes.

D'altra banda, Costa també s'ha pronunciat sobre els escorcolls a Girona i ho ha vinculat a la notificació del manament de presó a Iñaki Urdangarín. "L'agenda diu que avui el cunyat del rei va als jutjats de Palma, aquesta és la notícia d'avui", ha sentenciat.