Surten a la llum els draps bruts del ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta. El periodista i escriptor valencià va defraudar Hisenda als exercicis 2006, 2007 i 2008, quan era el segon d'Ana Rosa Quintana a El programa d'Ana Rosa de Telecinco, segons publica El Confidencial.

El frau original va ser de 218.322 euros, segons informa l'esmentat diari, que també explica que Huerta es va deduïr com a despeses per activitat artística injustificada fins a 148.702 euros, que va comportar el pagament d'una liquidació total de 365.938 euros pels tres exercicis.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), en dues sentències de maig del 2017, condemna Huerta per impagament de l'esmentada quantitat, corresponent als exercicis fiscals de 2006, 2007 i 2008 en els quals hauria facturat 798.521 euros a través de la societat Almaximo Profesionales de la Imagen SL, societat de la qual era únic accionista i administrador des de gener de 2006.

El govern espanyol li demana explicacions

El govern espanyol ha entrat en contacte amb el ministre de Cultura, Máxim Huerta, per recollir informació sobre les condemnes per frau fiscal que se li van imposar en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid relatives el maig de l'any passat.

Un portaveu del govern espanyol ha informat que és intenció de l'Executiu poder aclarir al llarg del dia d'avui aquesta informació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat