Les discrepàncies al sí del Govern, ara pel col·lapse en el sistema d'ajudes als autònoms, continua. JxCat ha demanat al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, "un cop de timó", en la manera de gestionar els ajuts.

La portaveu del grup parlamentari, Gemma Geis, ha assegurat en una roda de premsa des del Parlament aquest dimarts que "s'ha constatat que el sistema d'ajudes no era l'adequat". Aquestes declaracions han arribat després que aquest matí els departaments de Treball i Polítiques Digitals, que dirigeix el conseller Jordi Puigneró (JxCat), s'hagin culpat mútuament del col·lapse.

Geis també ha avançat que el Govern ja està estudiant com evitar que aquests problemes es repeteixin en l'entrega de noves prestacions i també si aplica una segona línia d'ajuts. En qualsevol cas, la portaveu de JxCat ha volgut apuntar a Madrid, que és on hi ha els recursos i "tenen competències". 

Aquestes declaracions arriben després que ERC hagi demanat disculpes i que el col·lapse en els ajuts hagi provocat les crítiques de l'oposició, la qual ja ha reclamat la compareixença del vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, el conseller el Homrani, i el conseller Puigneró.

Sobre els pressupostos espanyols, Geis ha afirmat que des de JxCat no poden donar suport a uns comptes que no comptin "amb ajuts directes" als autònoms. Cal recordar que el grup al Congrés ja va presentar una esmena a la totalitat la setmana passada.