Igual que ha fet el Govern de la Generalitat aquest matí, ERC també ha demanat disculpes després del col·lapse que ha patit el sistema de prestacions per als autònoms en només dos dies de funcionament.

En roda de premsa des del Parlament, el president del grup republicà, Sergi Sabrià, ha reconegut que "no ha anat bé" i que les "ajudes són insuficients", a més de demanar disculpes. Tanmateix, Sabrià ha puntualitzat que "no es pot perdre de vista que per sobre de tot tenim un Estat que no fa la feina" i li ha reclamat que "aporti la seva part".

I és que el dirigent republicà ha assegurat que "la Generalitat està fent un esforç per ajudar els autònoms en la mesura que pot perquè l'Estat no està fent res". "Bé, sí, els puja la quota perquè pugui seguir sent-ho", ha retret recordant la pujada de la quota feta pública a principis d'aquest mes de novembre.

Aquestes declaracions arriben després que el col·lapse en els ajuts hagi provocat les crítiques de l'oposició, la qual ja ha reclamat la compareixença del vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

Més necessitat de nous pressupostos espanyols?

Preguntat sobre si aquesta problemàtica pot apropar la formació al 'Sí' als pressupostos espanyols, Sabrià ha insinuat que ells ja van fer un gest no presentant una esmena a la totalitat, cosa que sí que va fer el grup de JxCat, i ha reiterat que encara hi ha molt marge de millora.

"La proposta que hi ha sobre la taula no és la que necessita Catalunya. Els pressupostos han de donar resposta als incompliments", ha dit en referència a les inversions promeses anys enrere que mai s'han arribat a materialitzar.​