Front comú contra el president del grup parlamentari de Ciutadans per la seva intervenció aquest matí durant la sessió de control al Parlament. Fins a cinc dels set grups de la cambra, tots menys el PP i Cs, han entrat un escrit a la Mesa per reclamar que adopti "mesures disciplinàries" davant de les "intolerables insinuacions masclistes i sexistes" sobre "les relacions personals de diputats i diputades d'aquesta cambra per part de Carlos Carrizosa". 

La queixa formal, que signen Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, el PSC, Catalunya en Comú i la CUP, ja ha estat entrada al registre del Parlament i ara el màxim òrgan de la cambra, que exerceix de tribunal, haurà de determinar quines decisions adopta. Si per exemple li demana que es retracti públicament o es planteja una expulsió temporal. 

La polèmica neix de les afirmacions que Carrizosa ha fet a l'hemicicle durant la sessió de control al president. El líder de Cs ha apuntat contra fins a vuit membres de l'espai Torra-Puigdemont. "Més que una bancada de Govern sembla una roda de reconeixement", ha sentenciat. ​

L'inici de la intervenció tenia un lligam lògic amb l'actualitat. Li ha demanat a Torra si preveia cessar el secretari general de l'Esport, detingut fa un parell de setmanes presumptament per haver desviat fons públics "cap a l'entorn convergent". El president li ha respost que encara no coneixia "els detalls del cas", però que, sigui com sigui, "amb la corrupció, tolerància zero". 

A partir d'aquí s'ha obert la caixa dels trons. I Carrizosa ha començat a assenyalar "la bancada que tinc davant". Primer els consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró, que "venen de Sant Cugat, l'epicentre del 3%". Després contra la consellera Meritxell Budó, "perquè pagava viatges a Waterloo i va haver de tornar els diners". El següent, un altre membre del Govern, el titular d'Interior Miquel Buch, "investigat per pagar amb diners públics un assessor que feia d'escorta de Puigdemont". 

Però no ha acabat aquí. Un cop ha acabat amb els integrants de l'executiu, ha seguit amb diversos membres de Junts per Catalunya: Artadi, Borràs, Dalmases, Madaula. I aquí és on la patinada ha estat major. Li ha demanat que doni explicacions sobre les "mordidas de Catdem al Palau de la Música, quan el seu amic, el senyor Colomines, n'era el director".