Agitació marca de la casa. Un dia més, Ciutadans ha aprofitat la tribuna del Parlament per incendiar l'ambient. Aquesta vegada Lorena Roldán ha cedit el torn a Carlos Carrizosa perquè formulés la pregunta corresponent al president de la Generalitat durant la sessió de control de cada ple. L'home fort del partit taronja a Catalunya ha disparat a tort i a dret, contra el grup de JxCat i el Govern, i ha apuntat contra fins a vuit membres de l'espai Torra-Puigdemont. "Més que una bancada de Govern sembla una roda de reconeixement", ha sentenciat. 

L'inici de la intervenció tenia un lligam lògic amb l'actualitat. Li ha demanat a Torra si preveia cessar el secretari general de l'Esport, detingut fa un parell de setmanes presumptament per haver desviat fons públics "cap a l'entorn convergent". El president li ha respost que encara no coneixia "els detalls del cas", però que, sigui com sigui, "amb la corrupció, tolerància zero". 

A partir d'aquí s'ha obert la caixa dels trons. I Carrizosa ha començat a assenyalar "la bancada que tinc davant". Primer els consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró, que "venen de Sant Cugat, l'epicentre del 3%". Després contra la consellera Meritxell Budó, "perquè pagava viatges a Waterloo i va haver de tornar els diners". El següent, un altre membre del Govern, el titular d'Interior MIquel Buch, "investigat per pagar amb diners públics un assessor que feia d'escorta de Puigdemont". 

Però no ha acabat aquí. Un cop ha acabat amb els integrants de l'executiu, ha seguit amb diversos membres de Junts per Catalunya: Artadi, Borràs, Dalmases, Madaula. I aquí és on la patinada ha estat major. Li ha demanat que doni explicacions sobre les "mordidas de Catdem al Palau de la Música, quan el seu amic, el senyor Colomines, n'era el director". 

Aquest comentari li ha merescut un toc d'atenció del president del Parlament. Roger Torrent ha advertit Carrizosa que la cambra no demana "explicacions a les diputades per les seves amistats o parelles sinó pel que han fet elles mateixes". El surrealisme s'ha acabat d'instal·lar a l'hemicicle quan el líder de Cs s'ha queixat que l'apunt de Torrent era "masclista". 

Torra, a qui tocava respondre la intervenció de Carrizosa, ha evitat entrar en el cos a cos. "És un dels dies en què vostès han caigut més baix; si volen amagar la seva derrota amb aquests dos minuts i mig de difamacions i d’infàmies, em sembla lamentable, vostès volen crispació, però no la tindran".