JxCat veu la contraoferta d'ERC per revertir el pacte a la Diputació de Barcelona una "operació de màrqueting" i considera que aquesta proposta "no és possible" per la falta de suport dels Comuns. Així ho ha assegurat el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, en una entrevista al programa Tot es Mou de Tv3, després aquest migdia el president adjunt dels republicans hagi obert a JxCat cedir-los la presidència de la diputació a canvi de trencar el pacte amb el PSC al que van arribar divendres passat.

En aquest punt, Pujol ha defensat que el pacte entre JxCat i el PSC és l'única opció possible i ha assegurat que "no es pot dir que hem de triar entre PSC i ERC perquè no és així". Pujol ha recordat que l'acord que ofereixen els republicans necessitaria el suport dels Comuns, que de moment no s'han pronunciat al respecte, i ha demanat als seus socis de Govern que "comencem a ser rigorosos i responsables". 

Amb tot, el dirigent de JxCat ha tornat a insistir en revertir els pactes amb els socialistes a tot arreu, posant èmfasi a poblacions com Sant Cugat, Figueres i Tàrrega, on els republicans van pactar amb el PSC per treure'ls de l'alcaldia malgrat ser la llista més votada. També JxCat ho va fer en poblacions com Cervera o Llançà. Preguntat per aquest fet, Pujol ha defensat que "Sant Cugat no és comparable amb Cervera" i ha tornat a retreure als republicans que no fessin llistes unitàries.

Les declaracions de Pujol arriben després d'una nova reunió aquest matí entre ERC i JxCat, on no s'ha aconseguit cap avenç, pel que es manté el desacord.