Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han celebrat aquest dimecres la publicació d'un nou informe del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU que demana la immediata posada en llibertat de quatre presos polítics, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Joaquim Forn, perquè considera la seva situació totalment arbitrària.

Per la seva part, JxCat ha demanat la llibertat dels presos i ha exigit a l'Estat que compleixi les conclusions de l'informe. Aquestes conclusions, alhora, exigeixen a l'Estat espanyol, posar remei a la situació dels presos polítics ja que contradiu diversos articles de la Declaració Universal de Drets Humans i i del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.

Per l'altra part, ERC, ha assegurat que l'ONU ha tornat a posar en evidència la democràcia espanyola i ha recordat que organitzar i portar a terme un referèndum d'autodeterminació no és cap delicte. Per últim, ha animat a l'independentisme persistir en les seves idees, perquè si es fa, Catalunya acabarà sent independent.