JxCat i ERC han carregat durament contra la Fiscalia, després de sentir aquest dimarts al matí les seves conclusions en el judici al procés, on han parlat de cop d'Estat i de violència suficient per parlar de rebel·lió. Tots dos partits, que han comparegut per separat, han acusat al ministeri fiscal de crear un relat paral·lel a la realitat i han lamentat que es busqui criminalitzar l'independentisme.

Concretament, el diputat de JxCat Toni Morral, ha acusat el ministeri fiscal de "mentir i pervertir la realitat del que va passar" l'1-O. En una roda de premsa al Parlament, on ha sortit acompanyat de la també diputada Aurora Madaula, ha replicat al fiscal que no n'hi va haver violència "de cap tipus" i que, de ser-n'hi, aquesta vas ser "de la policia cap a la gent". "Si no hi hagués hagut policia, no hi hauria hagut cap mena de violència", ha afegit en aquest sentit.

Per altra banda, la portaveu parlamentaria d'ERC, Anna Caula, ha titllat les paraules de Fiscalia de relat "inventat" per "criminalitzar i treure drets" a l'independentisme, assegurant que tot plegat es tracta d'una "venjança" i una "persecució política". Caula també ha denunciat que el ministeri fiscal ha fet un míting en un "tribunal de Vox al costat de Vox" i ha lamentat que el PSOE "no hagi mogut ni un dit" amb els "presos polítics i exiliats".