A menys de vint dies per la Diada, JxCat i ERC fan una crida a que la manifestació torni a ser massiva. Tot i la davallada d'inscrits d'enguany, un 25% menys que el 2018, portaveus dels dos partits independentistes creuen que encara queden dies "per canalitzar la desil·lusió d'alguns cap a un altre tipus d'il·lusió" i de "tornar a sortir al carrer". 

En diverses entrevistes a Rac 1 aquest dissabte al matí, el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, i la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, han reflexionat sobre la necessitat que la concentració independentista torni a ser un "èxit". 

Així, Pujol s'ha mostrat convençut que "l’11 de setembre hi serem tots perquè és una necessitat de país" i ha assegurat que, malgrat la manca d'unitat entre els dos socis independentistes, es tornarà a trobar "el punt de nexe en comú". "L’11 de setembre és una expressió cívica tan potent que hi hem de ser tots", ha afegit.

Per altra banda, Vilalta ha defensat que "queden 15 dies per poder canalitzar aquest sentiment de desil·lusió d'alguns cap a un altre d'il·lusió" i de "tornar a sortir al carrer i demostrar que hi som". "Fem una crida perquè hi hagi moltíssima gent i no se n'alegrin aquells que voldrien que no fos un èxit", ha conclòs. 

Els republicans, a més de participar en la manifestació a Barcelona, també faran actes davant les presons per reivindicar la "injustícia de la presó política".