JxCat i ERC volen que el Parlament investigui els efectes de l’aplicació de l’article 155. És per això que, aquest dilluns a la tarda, han registrat una petició de creació d’una comissió d’investigació. Tal com va avançar el portaveu de JxCat Albert Batet la setmana passada, “"hauran de venir a donar explicacions totes les persones responsables aquests mesos”. Entre elles, hi ha l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Concretament, segons l’escrit entrat al registre del Parlament, la comissió d’investigació té per objecte analitzar els efectes de la suspensió de l’autogovern, la seva “adequació a la legalitat”, així com els “danys” i les “possibles responsabilitats, incloses les penals” de la seva aplicació.

 

“Es fa necessari, un cop aixecada la seva aplicació després de set mesos en vigor, que el Parlament endegui un procés d’avaluació i anàlisi”, defensen JxCat i ERC en l’exposició de motius. “L’aplicació del 155 ha suposat un greu atac a l’autogovern de Catalunya i un atac a les legítimes aspiracions del poble català”, denuncien.