Junts per Catalunya confia a tancar l’acord global d’investidura amb Esquerra Republicana entre aquest dilluns i aquest dimarts i traslladar-lo després a la CUP. Així ho ha assegurat la seva portaveu, Elsa Artadi, després de reunir-se amb Roger Torrent durant la ronda de consultes per proposar un nou candidat. Al president del Parlament li han ratificat que la seva proposta, acordada amb ERC, és la de Jordi Sànchez.

Després que la CUP hagi informat que les converses estan interrompudes, la portaveu de JxCat ha justificat que “estan interrompudes perquè volen treballar sobre un nou document, i aquest document és el que estem treballant”. Ha dit que estan en els últims "serrells" i s’ha mostrat confiada que abans de dimecres al matí puguin posar-lo damunt la taula dels cupaires.

Artadi també ha avançat que, un cop el president de la cambra signi la convocatòria del ple d’investidura, l’advocat de Jordi Sànchez demanarà autorització al jutge Pablo Llarena perquè pugui sortir de la presó per assistir al debat. “No hi ha cap camí pel qual el sistema judicial pugui afectar la investidura de Jordi Sànchez”, ha sostingut.

Els portaveus de JxCat han demanat a Torrent que no convoqui el debat d’investidura immediatament, tenint en compte els tempos i els mecanismes de decisió de la CUP. L’acord que els traslladaran inclourà un pla de govern de construcció republicana, on el procés constituent serà un “component central”.

Sobre la possibilitat que Carles Puigdemont i Toni Comín renunciïn a l'escó, Artadi ha explicat que ni JxCat ni ERC s’ho han plantejat per ara. “Ha d’haver-hi coherència d’acció”, ha defensat.