La portaveu de Junts per Catalunya (JxCAT), Elsa Artadi, ha explicat que el seu grup parlamentari està buscant la fórmula perquè Carles Puigdemont sigui un president "de veritat" i no "simbòlic". Ho ha dit en una entrevista a 'Els Matins de TV3' on ha defensat que Puigdemont segueix sent "el líder del partit" i que en cap cas es planteja "una renúncia de l'escó".

Artadi ha dit que el pacte de govern amb Esquerra Republicana segueix vigent i, sobre el paper de la CUP, ha reconegut que els cuparies “ens van demanar temps” però “les relacions no estan trencades: divendres mateix membres del JxCat estaven reunits amb membres de la CUP", ha dit. Per la diputada, el problema no és un acord amb la CUP o amb ERC: "el problema és que cada candidat que proposem per anar a la investidura se'ns atura. L'1, el 2 i el 3 estan a la presó". Tot i això ha reiterat que "la meva candidatura no està sobre la taula".

Sobre una possible aliança amb els comuns ha senyalat que "una cosa és que tinguem confluències però la gent no ha votat un govern amb comuns".

La portaveu de JxCat s’ha mostrat partidària del front comú en defensa dels drets i les llibertats proposat pel President del Parlament Roger Torrent: “Ens hi sumarem. Benvingut tothom que s’hi vulgui sumar (...) però no val fer-se una foto i blanquejar situacions. Hi ha d’haver compromís”, ha senyalat. Per Artadi és una condició indispensable que tothom que formi part d’aquest front comú reconegui que “hi ha presos polítics i exiliats”. “Hem de reconèixer que hi ha persecució a l’estat espanyol”.