Un front unitari a favor de la democràcia i els drets fonamentals. Aquesta és la proposta que ha fet el president del Parlament, Roger Torrent, després del ple d’aquest dissabte, que havia de celebrar la segona volta de la investidura de Jordi Turull. Ho ha fet en una declaració institucional, adreçant-se a tots els grups i entitats “compromeses amb la defensa dels drets civils i polítics”.

“No els demano laments, sinó respostes. Els insto a formar, des d’ara mateix, un front unitari en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals”, ha assegurat Roger Torrent. Ha defensat que sigui transversal, una “aliança de tots els demòcrates” que aconsegueixi la llibertat dels presos polítics. “El seu empresonament és injust, innecessari, indigne d’un país democràtic, propi d’un règim autoritari”, ha denunciat.

“L’escalada de vulneracions de drets fonamentals perpetrades des de les institucions de l’Estat va fer ahir un nou salt, inacceptable per a tots els demòcrates”, ha denunciat. En aquest sentit, el president de la cambra ha defensat que “aquest no és un embat de banderes, sinó de valors universals”. Per això ha emplaçat “els demòcrates d’Espanya, d’Europa, d’arreu del món” a fer-los costat.

 

Torrent ha volgut advertir que “empresonar persones per les seves idees polítiques, i denegar la llibertat a qui no renuncia als seus ideals legítims, és acabar amb la llibertat ideològica”. I ha insistit: "Han suspès la democràcia, i només podrem recuperar-la des de la fermesa i la unitat de tots els demòcrates".

A dalt l’escenari de l’auditori del Parlament, Torrent ha estat acompanyat per Elsa Artadi, Sergi Sabrià, Xavier Domènech i Carles Riera. També per l’expresident de la Generalitat Artur Mas i els expresidents del Parlament Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol. També hi havia els familiars dels presos, rebuts amb forts aplaudiments.

torrent presos sergi alcazar