Nervis i mals de panxa a les files dels dos partits que integren el Govern de la Generalitat. Les imatges d'aldarulls que s'han anat succeint al llarg de les darreres hores en diversos punts de Catalunya, amb especial gravetat a Barcelona, incomoden ERC i Junts per Catalunya. Al centre de totes les mirades, el conseller d'Interior, que aquest dimecres al matí ha estat convocat d'urgència a Palau per entrevistar-se amb el president, el vicepresident i la portaveu del Govern. A l'espera d'una compareixença oficial que de moment ha quedat ajornada, JxCat ha sortit al pas per traslladar el seu suport a Miquel Buch

Els de Puigdemont ho han expressat en un comunicat emès a mig matí, després que hagués transcendit a través de l'ACN que una desena de diputats de JxCat pressionen per la dimissió del conseller. 

Al text que han distribuït als mitjans, el partit "condemna els aldarulls ocorreguts ahir al vespre en algunes localitats del país" i "considera que no encaixen amb el caràcter no violent de les reivindicacions independentistes". És el mateix missatge que des de primera hora han anat difonent els presos a través de les xarxes socials. Tots nou han fet una piulada idèntica avisant que "cap violència els representa".

El comunicat de JxCat "trasllada tot el seu suport al president de la Generalitat, Quim Torra, al conseller d’Interior, Miquel Buch, i a tot el govern davant una situació de gran complexitat policial, política i social derivada de la repressió orquestrada per l’Estat i de les injustes sentències contra els líders polítics i socials de l’1-O".

Tanmateix obren la porta a que "s’apliquin les mesures disciplinàries i sancionadores que calgui als agents del cos dels Mossos d’Esquadra que han actuat i actuïn fora de les normes establertes" i insten el Ministeri d'Interior a fer el mateix amb les forces de seguretat espanyoles. Alhora exigeixen que deixin d'utilitzar bales de goma, uns projectils prohibits a Catalunya.