El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat una reunió amb el vicepresident, Pere Aragonès, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, després de la segona jornada de protestes per la sentència de l'1-O i de les repetides imatges de càrregues policials. La reunió va ser convocada per Torra ahir al vespre i s'està celebrat a la Generalitat aquest matí. 

Les protestes contra la sentència del Suprem han provocat des de dilluns talls de carreteres i infraestructures de transport per tot el territori, que van resultar especialment contundents dilluns amb el bloqueig de l'aeroport de Barcelona i dimarts amb una ocupació de part de l'Eixample de Barcelona que s'ha allargat fins a aquesta matinada.

Les protestes han rebut una resposta contundent dels Mossos que al llarg de les dues jornades han carregat repetidament contra els manifestants provocant desenes de ferits, alguns de greus.

Des del Govern, el president i la portaveu de l'executiu han subratllat les darreres hores en relació a aquest tema tant el dret a la manifestació i protesta dels ciutadans, com la necessitat que els Mossos facin la seva feina per garantir la seguretat.

Això no obstant, l'actuació de la policia ha provocat malestar en amplis sectors de l'independentisme que consideren innecessàries la duresa de les càrregues.

Per contra, des del govern espanyol es va fer pública ahir una nota en que es valora "de manera molt positiva" la coordinació i treball conjunt entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.