Les converses entre les forces independentistes pel suplicatori de Laura Borràs estan lluny de fructificar. En aquests moments, ERC, la CUP i EH Bildu es decanten per no participar de la votació d'aquest dijous al ple del Congrés. No obstant això, des de JxCat avisen el conjunt de l'independentisme: "L'únic que es pot votar és no". Fonts de la formació sostenen que aquesta "és l'única proposta digna i coherent". La portaveu de JxCat ha denunciat el que considera una "persecució política" durant les últimes setmanes.

Des de Junts per Catalunya subratllen que "ha quedat demostrat que Laura Borràs no ha comès cap delicte". En aquest sentit, assenyalen que "aquesta causa és una construcció de la Guàrdia Civil i, a més, se sap perquè tenim antecedents, que el Tribunal Suprem no li oferirà un judici just (com a cap independentista)". És per això que no compren la posició d'ERC i la CUP d'absentar-se de la votació.

A 24 hores de la votació, a porta tancada, del ple del Congrés dels Diputats, encara no hi ha una posició conjunta de l'independentisme sobre el suplicatori de Laura Borràs. Segons fonts coneixedores de les converses, que encara duren, "la posició que està generant més consens" és que ERC, la CUP i EH Bildu no participin de la votació, com ja van fer a la comissió de l'estatut del diputat la setmana passada. No obstant això, encara no donen les negociacions per tancades.

El Congrés va fer dijous passat el primer pas per deixar Laura Borràs sense immunitat. Amb els vots del PSOE, el PP, Vox i Ciutadans, la comissió de l'estatut del diputat va aprovar el dictamen que demà serà votat per la cambra i que avala el suplicatori sol·licitat pel Tribunal Suprem per jutjar la portaveu de JxCat. ERC i EH Bildu no van participar a la votació, mentre que JxCat i el PNB hi van votar en contra. Unidas Podemos va abstenir-se. La sessió va celebrar-se a porta tancada, com també passarà aquest dijous a l'hemicicle. 

Acusada de prevaricació, malversació, frau i falsedat documental per suposats contractes irregulars al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Borràs ha negat totes les acusacions des del principi. "Ho dic des de ja: no sóc culpable. No he comès cap dels presumptes delictes dels quals se m'acusa", va defensar fa dues setmanes. Carregada de material documental, va denunciar un ampli "catàleg d'irregularitats processals" i una "absència absoluta de fets susceptibles de ser perseguits penalment". Va denunciar el que considera una “persecució política sense indicis de delicte”.