La portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, ha acusat aquest dimarts el govern de Pedro Sánchez d'haver-se saltat la llei per no haver publicat encara al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), com marca la llei, la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra.

"Presumeixen de l'imperi de la llei però no compleixen el que és preceptiu i el que necessiten les institucions per tenir seguretat jurídica", ha manifestat Borràs, qui ha preguntat a l'Executiu espanyol per què no publica "el que és preceptiu" i s'ha preguntat si aquesta "irregularitat" respon que no esperaven "aquesta monstruositat jurídica".

En declaracions als periodistes al pati del Congrés, la diputada independentista ha recalcat que encara que a Torra se li va notificar personalment la sentència del Tribunal Suprem amb la seva inhabilitació, el govern espanyol hauria de saber que ha de donar-se "dimensió pública" a aquesta notícia amb la corresponent publicació en el BOE.

"Sense aquesta dimensió pública continua sent una notícia en l'àmbit privat privat", ha advertit la portaveu de JxCat, abans de qüestionar que precisament "qui presumeix de complir amb la llei no dugui a terme el que és preceptiu de realitzar per llei".

S'obre un procés insòlit

Borràs ha volgut deixar clar que després de la sentència del Suprem s'obre un procés "insòlit i inèdit" a Catalunya, però no cap temps nou, recalcant que si hi hagués eleccions seria perquè s'ha "enderrocat" un president en actiu.

Amb tot, ha indicat que encara que la justícia hagi passat, segons el seu parer, "per de la llei" inhabilitant a Torra, el que no aconseguirà és inhabilitar l'independentisme. De fet, ha augurat que serà a les urnes on es tornarà a demostrar una vegada més la força del sobiranisme destacant que en les últimes cites electorals els partits independentistes no han fet més que augmentar, malgrat la "repressió" exercida per l'Estat espanyol.

"El que va enterrar ahir el Suprem és la possibilitat que hi hagi una resposta democràtica i política al que és un conflicte polític", ha advertit la diputada catalana, concloent que "ho té malament l'Estat espanyol si pretén continuar aquesta via repressiva perquè el que soluciona els problemes és poder parlar i negociar".