JxCat ha acordat amb ERC una nova proposta per traslladar a la CUP en un nou intent de buscar un acord amb el grup anticapitalista al voltant de la investidura de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez. Es tracta d’un “acord diferent, partint de zero”, on es posa l’accent en el plantejament previst al voltant del procés constituent, segons fonts de JxCat

Els tres grups independentistes s’han reunit aquest dimarts a la tarda al Parlament en una trobada de tot just mitja hora que hauria servit per traslladar la nova formulació.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat el ple d'investidura per a dilluns vinent després que en acabar la ronda de contactes que va mantenir ahir amb els grups de la Cambra va anunciar la candidatura de Sànchez. Paral·lelament els advocats del diputat de JxCat han posat en marxa la petició al jutge del Suprem Pablo Llarena perquè pugui sortir de la presó de la presó de Soto del Real per assistir al ple. Sànchez es troba en presó preventiva des del passat 16 d'octubre quan va ser empresonat junt amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

En cas que la investidura de Sànchez no prosperi, JxCat no descarta la possibilitat de tornar a posar damunt la taula la candidatura de Puigdemont. De fet, quan el president va anunciar que s'apartava per donar pas a un nou candidat, va deixar clar que ho feia de manera provisional.

La nova proposta a la CUP es planteja després que el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària dels anticapitalistes van rebutjar dissabte l'acord que els havien traslladat JxCat i Esquerra, argumentant que plantejava un govern autonomista. Els cupaires van anunciar que els seus quatre diputats s'abstindran en la votació d'investidura de Sànchez.

Paral·lelament, JxCat i ERC van tancar dilluns l'acord de repartiment de departaments dins del Govern que va incloure el pas de la conselleria d'Ensenyament a Esquerra.