L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos no és l'únic que va inflar el seu currículum quan es va postular per ser magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), plaça que no va aconseguir en ser suspès en no parlar anglès ni francès.

Segons avança Eldiario.es, la seva substituta, la jutgessa María Elosegui, polèmica per les seves declaracions homòfobes i que finalment sí que ha aconseguit la plaça, també va falsejar el seu currículum, assegurant, per exemple que va participar en l'elaboració de la Llei d'Igualtat promulgada en temps de Zapatero, un extrem que alts càrrecs de l'executiu socialista han desmentit.

Segons l'esmentada font, ni Jesús Caldera, titular de Treball -el Ministeri que va figurar com a proposador del projecte de llei- ni la secretària general d'Igualtat llavors, Soledad Murillo, ni la directora de l'Institut de la Dona d'aquella època, Rosa Peris, tenen constància de cap aportació d'Elósegui, malgrat que el currículum presentat davant del TEDH assegura que "Va preparar l'avantprojecte de la Llei Orgànica d'Igualtat entre dones i homes 3/2007, actualment en vigor, a proposta del Ministeri de Treball".

La màxima relació descoberta amb la llei, molt allunyada de la redacció de l'esborrany que s'atribueix, va ser la seva participació en un estudi encarregat per l'Institut de la Dona el 2004 al magistrat Fernando Lousada, en qui Elosegui hauria col·laborat juntament amb altres experts. Un document, a més, que finalment no es va utilitzar a la redacció de la llei.