Nou revés per a Fèlix Millet. La jutge de vigilància penitenciària ha tornat a denegar la semillibertat a l'expresident del Palau de la Música, que compleix una condemna de nou anys i vuit mesos de presó pel saqueig de la institució, en considerar que tracta d'una mesura precipitada davant la gravetat del delicte. Fèlix Millet, que compleix condemna a la presó de Brians-2, va tornar a demanar la semillibertat apel·lant a raons humanitàries, perquè té 86 anys i pateix una malaltia greu i irreversible amb progressió a l'empitjorament.

La titular del jutjat de vigilància penitenciària número 2 de Catalunya ha desestimat el recurs que va plantejar Millet contra la decisió de la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat, que el  31 de gener passat va acordar mantenir la seva classificació en segon grau. La jutge, com ja va fer en la seva anterior resolució, manté que si bé és cert que l'expresident del Palau de Música pateix una patologia "greu irreversible i incurable", això no li impedeix el compliment de la condemna ni afecta la seva "dignitat", ja que a més es troba ingressat a l'àrea d'infermeria amb seguiment mèdic "estret i continuat".

 

Sensació d'impunitat

La jutge de vigilància penitenciària també destaca a la seva resolució que Millet no complirà una quarta part de la seva condemna fins a octubre del 2022, per la qual cosa concedir-li ara la semillibertat seria "precipitat", tenint en compte a més la gravetat del delicte pel qual ha estat condemnat i que segueix "minimitzant" els fets comesos i manté una "certa sensació d'impunitat". Igualment, argumenta que a més de la finalitat resocialitzadora, la condemna també té "finalitats de prevenció general i especial", per a la "intimidació al conjunt de la societat i al mateix delinqüent per dissuadir mitjançant ella de la comissió de nous delictes".

L'altre saquejador confés del Palau, Jordi Montull, ha seguit una sort similar. El febrer passat la jutgessa de vigilància penitenciària va acordar que  l'exdirector econòmic del Palau, de 79 anys i condemnat a set anys i sis mesos de presó, retrocedís del tercer al segon grau penitenciari, de manera que segueix complint condemna tancat tot el dia en una presó, no només anar-hi a dormir, com feia des del setembre. Tant MIllet com Montull han utilitzat tots els mecanismes al seu abast per intentar aconseguir la llibertat, fins i tot van demanar l'indult al govern espanyol, que els va ser rebutjat pel Consell de Ministres el 28 de desembre passat. Paral·lelament, el jutjat d'Instrucció 4 de Granollers està investigant Millet pels presumptes delictes de falsedat documental i apropiació indeguda. El jutge investiga la desaparició de diversos objectes de valor de la casa de l'Ametlla del Vallès que avalaven el pagament del deute que Millet té per pagar la multa de la condemna del cas del Palau de la Música.