Els lladres confessos del Palau de Música no seran indultats. El govern espanyol ha informat que ha denegat els indults que van sol·licitar l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta i exdirector econòmic de l’entitat, Jordi Montull, l’estiu del 2020, quan van entrar a la presó. El Consell de Ministres del 28 de desembre passat els va denegar la mesura de gràcia. El Ministeri de Justícia ho va comunicar l’11 de gener passat a la secció desena de l’Audiència de Barcelona, que és el tribunal que va condemnar-los per l’espoli de l’entitat, i avui s’ha sabut aquesta resolució. Tots dos poden presentar recurs de reposició contra la negativa. Actualment, Millet  compleix la condemna tancat en el centre penitenciari Brians 2,  a Sant Esteve Sesrovires, mentre Montull va obtenir el tercer grau i només va a dormir al penal, tot i que la fiscalia ha demanat que se li revoqui per haver amagat el seu patrimoni. Precisament, tots dos condemnats tenen nous procediments penals per haver ocultat part del seu patrimoni.

En  concret, Fèlix Millet i Jordi Montull van ser condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó, i 7 anys i 6 mesos de presó, respectivament, el gener del 2018, sentència que el Tribunal Suprem va ratificar el 2020. A més, Millet havia de pagar 4.120.540 euros de multa per blanqueig de capitals i el delicte contra la hisenda pública. I Montull, 2.998.284 euros. A més de la multa, Millet i Montull van haver de retornar els diners que es van quedar al Consorci del Palau de la Música, l'associació Orfeó Català i a la fundació Orfeó Catala-Palau de la Música, en total 23 milions d'euros. També els van condemnar a pagar a Hisenda 677.904 euros.

Millet

Nous casos

A  més, Fèlix Millet ha de declarar aquesta setmana per haver amagat part del seu patrimoni, segons va alertar Hisenda al tribunal.  Aquesta nova causa ha recaigut en el jutjat d’instrucció 4 de Granollers, que l’investiga per alçament de béns. Com l’expresident està tancat a la presó, la declaració es farà per videoconferència des del penal al jutjat, segons fonts del TSJC.

 A banda,  el novembre passat la fiscalia i l'Audiència de Barcelona es van plantejar denunciar l'exnúmero 2 del Palau de la Música Jordi Montull per haver ocultat que cobrava el lloguer d'un pis al Masnou. Montull va ser condemnat pel cas a  pagar 2,9 milions d'euros de multa i a retornar juntament amb Fèlix Millet 23 milions. Però va dir que només cobrava una pensió de 2.000 euros i que la seva esposa no cobrava res. Per això es va comprometre a pagar 500 euros cada mes. Malgrat això, ara s'ha descobert que cobrava un lloguer al Masnou que no havia declarat a la justícia. Per això, se'l podria investigar per frustració de l'execució d'una sentència.

Pagaments

D’altra banda, el Tribunal de Comptes també va condemnar els que va ser els màxims responsables del Palau de la Música. Una sentència del 21 de desembre del 2020 condemnava Millet i Montull a pagar 3.537.290,70 d'euros referents a l'espoli com a responsables comptables de la institució. La demanda la va interposar el Consorci del Palau de la Música Catalana i després s'hi va adherir la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'advocat de l'Estat i, de manera parcial, la Fiscalia. La sentència, tot i que condemna Millet i Montull, no dicta el que reclamava en un primer moment el Consorci, que va fer una estimació de 4.525.279 d'euros.