El jutjat d'Instrucció 4 de Granollers investiga l'ex president del Palau de la Música, Fèlix Millet. Es tracta d'una nova investigació judicial relacionada amb hisenda. Fonts judicials expliquen que el jutge va rebre una denúncia de l'Agència Tributària i el maig passat va obrir diligències. S'investiguen els delictes de falsedat documental i apropiació indeguda. El jutge ha demanat diverses diligències i ha de citar a Millet a declarar. Encara no hi ha la data fixada per a la declaració.

El jutge investiga la desaparició de diversos objectes de valor de la casa de l'Ametlla del Vallès que avalaven el pagament del deute que Millet té per pagar la multa de la condemna del cas del Palau de la Música.

El cas s'ha fet públic el mateix dia que saltava la notícia que la fiscalia i l'Audiència de Barcelona es plantegen denunciar l'exnúmero 2 del Palau de la Música Jordi Montull per haver ocultat que cobrava el lloguer d'un pis al Masnou. Montull va ser condemnat pel 'cas Palau' a set anys i mig de presó, 2,9 milions d'euros de multa i a retornar juntament amb Fèlix Millet 23 milions. Però va dir que només cobrava una pensió de 2.000 euros i que la seva esposa no cobrava res. Per això es va comprometre a pagar 500 euros cada mes. Malgrat això, ara s'ha descobert que cobrava un lloguer al Masnou que no havia declarat a la justícia. Per això, se'l podria investigar per frustració de l'execució d'una sentència, segons ha avançat el diari 'El País' i ha confirmat l'ACN.

Millet actualment està complint la condemna de 9 anys i 8 mesos de presó. Està en règim de segon grau i no pot sortir, només amb permisos especials. Jordi Montull està en tercer grau, tot i que la Fiscalia hi ha recorregut. Estan condemnats pel frau al Palau de la Música per malversació, apropiació indeguda, tràfic d’influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals. 

Les condemnes de Millet i Montull

Fèlix Millet i Jordi Montull van ser condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó, i 7 anys i 6 mesos de presó, respectivament, al gener del 2018. A més, Millet havia de pagar 4.120.540 euros de multa per blanqueig de capitals i el delicte contra la hisenda pública. I Montull, 2.998.284 euros. A més de la multa, Millet i Montull van haver de retornar els diners que es van quedar al Consorci del Palau de la Musíca, l'associació Orfeó Català i a la fundació Orfeó Catala-Palau de la Música, en total 23 milions d'euros. També els van condemnar a pagar a Hisenda 677.904 euros.

El Tribunal de Comptes també va condemnar els que va ser els màxims responsables del Palau de la Música. Una sentència del 21 de desembre del 2020 condemnava Millet i Montull a pagar 3.537.290,70 d'euros referents a l'espoli com a responsables comptables de la institució. La demanda la va interposar el Consorci del Palau de la Música Catalana i després s'hi va adherir la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'advocat de l'Estat i, de manera parcial, la Fiscalia. La sentència, tot i que condemna Millet i Montull, no dicta el que recamava en un primer moment el Consorci, que va fer una estimació de 4.525.279 d'euros.