Un jutge del registre civil de Badalona ha obligat una núvia a treure's una xapa amb el lema "Llibertat presos polítics" per poder casar-se. El magistrat s'ha justificat indicant que en tractar-se d'un organisme públic "ha de donar servei a tothom i ha de ser neutral".

"M'ha dit que respecta les meves creences però que si no em treia la xapa, no em casava", ha explicat la núvia al mateix temps que subratlla que al principi s'hi va negar. La núvia es va defensar recordant-li que ell tenia una fotografia del Rei i que això tampoc era neutralitat. Finalment, la núvia va accedir a treure's la xapa i el jutge li va assegurar que si hagués estat una "xapa de VOX o del PP també la faria treure".

La núvia ha exposat que farà una denúncia per vulneració de drets i que ja ha contactat amb un col·lectiu d'advocats per posar-la: "Ahir no se'm va respectar la llibertat d'expressió com a ciutadana".

La xarxa ha esclatat en retrets cap al magistrat i persones com el periodista Toni Soler o el jurista Joan Queralt s'han queixat del requeriment del jutge:

No és la primera vegada que un jutge es queixa per un element relacionat amb la llibertat dels presos; el passat mes d'abril un llaç groc va paralitzar durant uns minuts una vista a Vic. La jutge va demanar a un advocat que es tragués el llaç que portava a la camisa. Ell s'hi va negar, argumentant que estava en el seu dret.

La jutge va citar fins a tres articles de diferents lleis i estatuts per defensar que els advocats han de "vestir la toga amb dignitat i prestigi i màxim respecte a la justícia".