El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha notificat aquest dilluns una interlocutòria en la qual inadmet la querella interposada per l'expresident del Barça Sandro Rosell contra José Manuel Villarejo i altres membres de la policia patriòtica del PP. El jutge també rebutja la petició del directiu de personar-se com a acusació particular en la causa coneguda com cas Tàndem, ni en cap de les seves peces separades en les quals s'investiguen les contractacions privades al comissari jubilat per prestar diversos serveis a través del Grup Zenyt. L'advocat de Rosell, Pau Molins, analitzarà ara la resolució per decidir si presenta recurs.

En la resolució, el titular del jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional explica que les actuacions que es relaten en la querella presentada per Rosell contra Villarejo i altres comandaments policials "no compleixen els pressupostos legalment previstos per reconèixer-li la condició de perjudicat directe pels fets perquè no s'aprecia cap indici que justifiqui la connexió entre els fets narrats en la querella i les investigacions obertes a Villlarejo".

La policia patriòtica i Sánchez-Camacho

La querella de l'expresident del Barça, Sandro Rosell, anava dirigida contra el comissari jubilat, José Manuel Villarejo, l'excap d'Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas, i un agent de l'FBI per aclarir si la causa que li va mantenir a presó provisional gairebé dos anys va ser fruit d'un muntatge policial en el marc de l'anomenada Operació Catalunya. També s'adreçava contra els inspectors Antonio Giménez Raso i Alberto Estévez. L'empresari no s'adreça contra l'exlíder del PP català i actual senadora Alicia Sánchez-Camacho, però considera que hi ha indicis que permetrien investigar-la.

Rosell  recorda en la querella que va ser investigat en aquest tribunal i posteriorment absolt de blanqueig de capitals, i demanava  investigar Villarejo i els policies pels delictes d'organització criminal, falsedat de funcionari en document oficial, acusació i denuncia falsa, malversació i detenció il·legal.

Per contra, el magistrat assenyala que, "sense posar en dubte la gravetat de les afirmacions contingudes en la querella, ni la possibilitat que tals fets presentessin, indiciàriament, aparença de delicte, això és diferent que tals fets hagin de ser investigats en el marc de les presents Diligèncias Prèvias 96/ 2017". Garcia Castellón afegeix que en la querella no es consigna en quina manera es troben connectats els fets narrats amb la causa que se segueix contra José Manuel Villarejo, en la qual s'investiga un mateix patró de conducta delictiva i que es basa en la contractació privada de l'excomissari, a través del Grup Zenyt, per deixar serveis que no podia realitzar donada la seva situació de policia en actiu. L'instructor considera que del relat de la querella no es desprèn la intervenció directa de Villarejo en aquestes actuacions, "sinó que s'al·ludeix a altres subjectes i a funcionaris públics a l'exercici de les seves funcions".

A més, el magistrat argumenta que no es justifica la competència del seu jutjat per conèixer dels presumptes fets il·lícits com a "resulta difusa" la vinculació entre els fets narrats en la querella i els que són objecte d'instrucció en aquesta macrocausa, "tant en relació amb la peça principal com a propòsit de les peces separades". La querella, segons el jutge, no aporta cap tipus d'informació a propòsit de l'existència d'un encàrrec específic a José Manuel Villarejo, tractant-se d'una dinàmica completament diferent de la investigada en la causa principal.

Altres denúncies de l'Operació Catalunya

El cas de Rosell és un nou cop de porta judicial per investigar els danys de l'Operació Catalunya. L'Audiència Nacional ja li va prohibir a la família Pujol Ferrusola aclarir les investigacions falses. Ara, la Fiscalia del Tribunal Suprem té sobre la taula les denúncies del conseller d'Economia, Jaume Giró, i d'un excàrrec de la policia espanyola, Narciso Ortega, contra Villarejo i la diputada del PP Alicia-Sanchez Camacho per fer investigar-los  il·legalment per la seva afinitat independentista. Junts i el Parlament també ha denunciat la diputada popular per fals testimoni a la cambra catalana.